IBM Aptitude interview Questions and Answers PDF: Get IBM Placement Papers for Freshers

IBM Aptitude interview Questions and Answers PDF | IBM Aptitude Test Pattern, IBM Online Test Pattern 2022 | Download IBM exam Coding Questions/ MCQ Questions and Answers PDF/ interview questions and answers

IBM Aptitude interview Questions and Answers PDF: If you are looking for IBM Aptitude interview Questions and Answers/ IBM Associate System Engineer Exam Pattern 2022/ IBM Written Test Pattern 2022 then use this article to get it. From this naukrimessenger page you can get the latest IBM online test level 1 pattern, written test pattern/Exam Pattern 2022/aptitude syllabus 2022/ Aptitude topics, first round question etc.  The IBM recruitment process consists of 03 rounds throughout – 01 written rounds and 2 face-to-face interviews. It is very easy to crack IBM aptitude section. At the below section we have given the detailed information about the IBM Associate System Engineer Exam Pattern 2022/ IBM Written Test Pattern 2022/ IBM Aptitude interview Questions and Answers/ IBM MCQ Questions and Answers PDF/ IBM Coding Questions with Answers PDF

At the below section you can get all coding sectiion question with solutions, syllabus, Exam pattern, Apti questions with answer, interview questions, HR interview questions, Technical interview questions etc. From this article you can cover IBM interview process questions all in one

Notification Details
RecruiterIBM
Join our Telegram

By the way of IBM aptitude questions papers Notification PDF, the selection process for this recruitment is based on 03 stages which are online written Test, Technical Interview & HR Interview. Interested students can check out the details given below about the interview process, apti questions, Mock questions, test question Exam pattern & syllabus & other information

  • For more details about the IBM upcoming job vacancy notification, career notice, off campus drive program details, salary package details, eligibility, selection process, age limit, programming questions with answers, Exam details, Exam pattern, syllabus, previous year question papers & other details regarding to private jobs frequently check our naukrimessenger page

IBM Eligibility Criteria

  • Education: Graduation and Post-Graduation – B.E/ B.Tech– 65% or 6.5 CGPA.
  • Batch: 2020 & 2021 (Only candidates, who have completed & cleared their educational degree and have all Semester Mark sheets should apply)
  • Backlogs: No current /past backlogs.

IBM Test Pattern 2022 | IBM Written test pattern | IBM Online test pattern

  • Round 1: Online Written Test
  • Round 2: Technical Interview
  • Round 3: HR Interview

IMB Selection Rounds: Overview

  1. The online writing test consists of four sections
  2. Each category is an Elimination One

The Four sections of IBM are

  1. IBM Cognitive Ability Games
  2. IBM Learning Agility Assessment
  3. IBM English Language Test
  4. IBM Coding Test

 IBM Syllabus 2022 |  IBM Test Pattern 2022

Name Of The Section Number Of Questions
Cognitive Ability Games 06
English Language Test 10
Learning Agility Assessments 50
Coding 1+5(Coding + MCQ’s)

IBM Coding Test Questions and Answers 2022

Total Number of Questions: 06

Total Time Limit:-30 Minutes

  • C
  • C++
  • JAVA
  • Python

MCQ’s

  • DBMS
  • Data structure
  • Computer Networks

IBM Coding Questions 2022 pattern

IBM Coding Question Number of Question
Code 1 Question
 C MCQ 5 Question

IBM PROGRAMMING PREVIOUS YEAR  QUESTIONS AND ANSWERS

  1. IBM C Programming Questions for On Campus
  2. IBM Java Programming Questions for On Campus
  3. IBM C++ Programming Questions for On Campus

IBM Coding Questions with Answers PDF | IBM coding questions for freshers

Q1: What is the Output of the program?

#include 
Using namespace std;
int main()
{
  char*ptr;
  Char Str[]="abcdefg";
  ptr=Str;
  ptr+=5;
  cout<<ptr;
  return 0;
}
  1. fg
  2. cdef
  3. defg
  4. abcd

Answer: B

Q2: What is the Output of the program?

include
Using namespace std;
int main()
{
  int a=5,b=10,c=15;
  int*arr[]={&a,&b,&c};
  cout<<arr[1];
  return 0;
}
  1. 5
  2. 10
  3. 15
  4. It will print their address of variable b.

Answer: D

Solution

Indexing always start from 0 so arr[1] will print second element in the list therefore & stores the addresss of that particular variable so arr[i] will print the address of variable b.

Q3: Write a program to find HCF of two numbers by without using recursion?

Input format:

The first line contains any 2 positive numbers separated by space.

Output format:

Print the HCF of given two numbers.

Sample Input:

70 15

Sample Output:

5

#include<stdio.h>
int gcd(int,int);
int main()
{
    int m,n,ans;
    scanf("%d",&m);
    scanf("%d",&n);
    while(m!=n)
    {
        if(m>n)
        {
            m=m-n;
        }
        else
        {
            n=n-m;
        }
    }
    printf("%d",m);
    return 0;
}

Q4: C++ Program to generate Fibonacci Triangle?

#include   
using namespace std;  
int main()  
{  
    int a=0,b=1,i,c,n,j;    
    cout<<"Enter the limit: ";   
    cin>>n;    
    for(i=1; i<=n; i++)    
    {    
        a=0;    
        b=1;    
        cout<<b<<"\t";   
        for(j=1; j<i; j++)   
        {    
            c=a+b;    
          cout<<c<<"\t";    
            a=b;    
            b=c;  
        }    
        cout<<"\n";    
    }  
    return 0;  
}

Q5: Write a  C++ Program to Change Decimal Number to Binary?

#include <iostream> 
namespace std; 

int main()  
{  
  int a[10], n, i;    
  cout<<"Enter the number to convert: ";    
  cin>>n;    
  for(i=0; n>0; i++)    
  {    
    a[i]=n%2;    
    n= n/2;  
  }    
  cout<<"Binary of the given number= ";    
  for(i=i-1 ;i>=0 ;i--)    
  {    
    cout<<a[i];    
  }    
}

Q6: Two pipes A and B can fill a tank in 6 hours and 5 hours respectively. If they are turned on alternatively for 1 hour each, find the time in which the tank is full.

A. 4hrs 30min
B. 5hrs
C. 6hrs 25min
D.5hrs 30min
E. None of these

Answer – D 

Q7: Find the 4-digit smallest number which when divided by 12, 15, 25, 30 leaves no remainder?

A. 1800
B. 1020
C. 1120
D. 1200
E. None of these

Answer – D

Q8: A retailer buys 40 pens at the market price of 36 pens from a wholesaler. If he sells these pens giving a discount of 1%, what is the profit percent?

A. 22%
B. 25%
C. 26%
D. 10%

Answer – D

Q9: Two different numbers, when divided by the same divisor, leaves remainder 7 and 9 respectively. When their sum is divided by the same divisor remainder was 4. Find the divisor?

A. 13
B. 14
C. 11
D. 12
E. None of these

Answer – D

Solutions

Let first number N1 = D*a + 7
and second number N2 = D*b + 9
N1 + N2 = (a+b)*D + 16
Remainder is 4
Therefore, D will be 12

Q10: Find the 4-digit smallest number which when divided by 12, 15, 25, 30 leaves no remainder?

A. 1800
B. 1020
C. 1120
D. 1200
E. None of these

Answer – D

IBM interview questions and answers

  • Give examples from your own experiences which show your leadership and initiative skills.
  • Tell me about a time when you solved a problem creatively?
  • What was the most challenging part of your previous job?
  • Give me an example of a time you went out of your way for a customer or client?

IBM Placement Papers for Freshers 

Name Of The Section Number of Question
Cognitive Ability Test 6 Questions
English Language Test 10 Questions
Learning Agility Assessments 50 Questions
Coding Test 01 Code and 05 MCQ
Total 72 Question

IBM Placement Papers syllabus and Pattern

Important Details

Leave a Comment